zondag 16 maart 2014

MESSAGE TO 100 MONKEYS
HOT TODAY: MARCH 17, 2014

Gerardus Mercator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gerardus Mercator
Gerardus Mercator (Rupelmundanus) (Nederlandse naam: Gerard de Kremer of de Cremer; Mercator is de Latijnse vertaling van De Kremer, eigenlijke naam van de familie) (Rupelmonde, 5 maart 1512Duisburg, 2 december 1594) was een Vlaamse cartograaf, instrumentmaker en graveur, die al tijdens zijn leven als de "Ptolemaeus van zijn tijd" beschouwd werd. Hij groeide op in het Gulikse Gangelt, een grensplaats niet ver van Sittard.
Mercator zag zichzelf veel meer als een wetenschappelijk kosmograaf, dan als iemand die met het maken en verkopen van kaarten zijn brood moest verdienen. Zijn productie was niet erg uitgebreid. Hij is bekend van een globepaar, een vijftal wandkaarten en een onvoltooide kosmografie. Daarnaast introduceerde hij het woord atlas. Dit woord omvatte destijds alle kaarten van de kosmos; dus van zowel het heelal als de aarde.
Deze producten, die Mercator voornamelijk in de Duitse Rijnstad Duisburg vervaardigde, hadden voor de latere commerciƫle kaartmakers in de Nederlanden een significante invloed.

THE REAL WORLD MAP

DURGA PUJA (BENGAL)

DEMONIC ALIEN AGENDA

THEORY OF EVERYTHING

Geen opmerkingen:

Een reactie posten