zondag 28 augustus 2011

DE VALKUIL, meditatie van Celeste

De Valkuil



Voordat wij verlost waren vielen wij en al onze voorouders in een bodemloze put.
Wij waren ongehoorzaam geweest en konden niet na dit leven op aarde naar onze Schepper omdat wij niet rein genoeg waren.
Jezus Christus Onze Heer, de Zoon van God werd mens en geboren uit moeder Maria een jodin die toen verloofd was met Jozef.
Jezus kwam op aarde en maakte door zijn lijden en sterven aan het kruis de weg van de bodemloze put open en begaanbaar voor ons om aan de poorten van de Hemel het paleis waar hij zijn Vader en de Heilige Geest koning is.
Dit wordt in de volksmond weleens Nieuw Jeruzalem genoemd.
Iedereen die voordat Jezus Christus op aarde mens was, werd verlost en daarna ook en tot op heden en in de toekomst
Tegenover het offer van onze Heer staat wel dat wij ieder afzonderlijk moet gaan door de tunnel en aankloppen bij de poorten van onze Heer en onze zonden belijden om binnen gelaten te worden en tot een nieuw mens gedoopt te worden.
Een hemels lichaam krijgen wij en gaan met z'n allen bidden voor de achterblijvers dat geen 1 mens vergaat in de bodemloze put waar geen heil is te vinden en alleen maar tanden geknarst en hevige angsten.
Wij de mensheid moeten allemaal 1 zijn in het lichaam van Christus en dit is Onze Heer en Meester en onze schepper zijn woning

 
Amen

site: Uit de knoop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten